Sytske Kowald

Naam:          Sytske Kowald                
Werkzaam bij: Verloskundigenpraktijk Nona
Functie/beroep: verloskundige

Om een beetje mijn persoon te schetsen: geboren in Duitsland (’71), opgegroeid in België in het mooie Antwerpen. Samenwonend met Edwin sinds ’91 en we hebben een zoon Robbe uit 2003.
Toen m’n oudere zus zwanger was werd het al snel duidelijk dat ze thuis wilde bevallen. Vanwege onze hechte band mocht ik deze gebeurtenis mee ervaren. Daardoor zag ik het licht, de ingeving: Dit is wat ik wil doen!   
In ’99 heb ik de vroedvrouwenopleiding in Gent afgerond en verhuisden we naar Doetinchem (Edwin’s geboorteplek). Daar zocht verloskundigenpraktijk ‘Juffrouw Kroost’ extra versterking en heb ik met Caroline en Dämphy zes mooie jaren beleefd.
Omwille van familie verhuisden we weer naar Gent, waar ik zes jaar in een fertiliteitspoli werkte en daarnaast in een vroedvrouwenpraktijk waar we met name de thuisbevalling begeleidden, vaak op de baarkruk en in bad, mooie ervaringen!
In 2011 mocht ik bij NONA aan de slag!

Hoewel er in de verloskunde veel veranderd is, hou ik nog steeds van het Nederlands verloskundig systeem en vind ik het fantastisch om behalve aan een ‘medisch veilige’ ook aan een fijne zwangerschap en bevalling met jullie te werken, waar je een goede herinnering aan blijft houden. Ik geniet er zó van, dat elke geboorte een energieboost en steeds weer voldoening geeft!