Marieke Peulers

Naam:    Marieke Peulers       
Werkzaam bij: Slingeland Ziekenhuis
Beroep:  Klinisch verloskundige
Ervaring en opleiding: Vroedvrouwenschool Heerlen, afgestudeerd in 1985           
  1985-1991 eerstelijns verloskundigenpraktijk in Nieuwegein
  1991-2001 eerstelijns verloskundigen praktijk in Doetinchem en Hengelo (GLD)
  Sinds 2001 klinisch verloskundige Slingeland Ziekenhuis
  In september 2011 gestart met de opleiding ‘Master Klinische Verloskunde’ te Rotterdam

Verloskunde is een geweldig vak en bijna dagelijks geniet ik ervan om de aanstaande ouders te mogen begeleiden tijdens één van de mooiste en indrukwekkendste momenten in hun leven. Wat ik eigenlijk het  belangrijkste vind tijdens deze begeleiding, is dat de zwangere vrouw vertrouwen krijgt én houdt in zichzelf, haar eigen baringsproces en haar hulpverleners zodat het baringsproces zo fysiologisch mogelijk verloopt. Dit betekent dat er zo weinig mogelijk medische interventies gedaan moeten worden. Ik ben blij als ik eraan kan bijdragen dat de vrouwen en hun partners met een trots en tevreden gevoel kunnen terugkijken op hun bevalling, ondanks dat ze vanwege een medische indicatie in het ziekenhuis moesten bevallen.

Wat ik zo leuk vind aan dit vak is dat je nooit weet hoe de dag gaat verlopen. Je begint soms rustig en binnen een half uur kunnen alle verloskamers bezet zijn met achter iedere deur een andere situatie. Wat ik ook bijzonder vind, is dat iedere bevalling anders verloopt en dat je telkens met andere aanstaande ouders te maken hebt, die ieder hun eigen individuele invulling geven aan hun bevalling en hun ouderschap.

Na 27 jaar ervaring ben ik weer gaan studeren om meer kennis te krijgen over de ziektebeelden die kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap of die soms al voor de zwangerschap aanwezig waren. Na deze studie ben ik Physician Assistant in de verloskunde en hoop met deze extra verworven kennis en vaardigheden zwangere vrouwen die vanwege een medische indicatie in het ziekenhuis moeten bevallen nog beter te kunnen begeleiden.