Melany Diepenmaat

Naam:   Melany Diepenmaat-Wildenborg
Werkzaam bij:  Slingeland Ziekenhuis
Beroep/functie: Verloskundige
Opleiding en ervaring Per 1 december 2012 werkzaam als Klinisch verloskundige in het Slingeland Ziekenhuis
  2012: HBO verloskunde, KHK te Turnhout
   2010: HBO-V, Saxion te Enschede

Als kind wist ik het al ‘Ik word verloskundige’. Vraag me niet waarom, ik was erg overtuigd. Na het afronden van mijn opleiding tot verpleegkundige bleef het kriebelen; die verloskunde. Tijdens het werken op de kraamafdeling, is het gevoel voor het vak verloskunde alleen maar sterker geworden en heb ik besloten om alsnog de opleiding tot verloskundige te gaan volgen op de Katholieke Hogeschool Kempen te Turnhout. De praktijkervaring heeft er, naast de theoretische ervaring, voor gezorgd dat ik mij heb kunnen ontwikkelen tot een gedreven en deskundige verloskundige. Een realisatie van een lang gekoesterde droom.

Direct na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan als Klinisch verloskundige in een ziekenhuis. Daarnaast heb ik ook nog een periode als verloskundige in de thuisverloskunde gewerkt. Een fantastische manier om mij het vak eigen te maken.
Per 1 september 2014 ben ik gestart met de master opleiding tot Physisian Assistent, een 2,5 jarige opleiding op de hogeschool in Rotterdam. Een fantastische manier en een hele eer om mij nog meer te mogen specialiseren in het vak verloskunde.
Het werken op de verloskamers in het Slingeland Ziekenhuis vind ik geweldig. Samen met het hele team probeer ik de zwangeren, de barenden en de kraamvrouwen te begeleiden bij een zeer speciaal moment in hun leven. Het werken als verloskundige is mijn passie!