Corinna Falk

Naam: Corinne Falk          
Werkzaam bij: Verloskundigenpraktijk Montferland/Wehl      
Sinds: juli 2011 als waarnemende verloskundige en sinds januari 2013 als maat
Beroep/functie: Verloskundige
Opleiding en ervaring:      Afgestudeerd als verloskundige aan de Academie Verloskunde in Maastricht in 2011. Echo-Diploma gehaald in 2012, Hogeschool Fontys/Stöpler, Utrecht Bachelor of Biology, 2007, Universität Bochum, Duitsland Phoenix-Gymnasium afgerond in 2002, Dortmund, Duitsland.

Om verloskundige te worden heb ik in 2007 Nederlands geleerd en ben kort daarna naar Maastricht verhuisd. Hiervoor heb ik altijd in Duitsland gewoond, hier ben ik ook naar school gegaan en hier heb zelfs ook biologie gestudeerd.
Ik ben erg blij de stap genomen te hebben en nu verloskundige te zijn. Het begeleiden van een gezin in wording en de zwangere vindt ik erg leuk! Vertrouwen geven in wat er gaat komen en mogelijk te vergroten is belangrijk. De juiste zorg geven op de juiste momenten ook.
Sinds 2013 ben ik trouwens zelf ook moeder geworden van een dochter. Hierdoor kon ik ook eens voelen wat de hormonen allemaal kunnen doen, erg leerzaam :-) Samen met mijn gezin woon ik inmiddels weer net over de grens.