Bianca Bosman

Naam:  Bianca Bosman
Werkzaam bij: Slingeland Ziekenhuis
Sinds:  2013
Beroep/functie:  Klinisch verloskundige en echoscopiste
Opleiding(en) en ervaring:  2000 HBO Verpleegkunde
2003 specialisatie Obstetrie en gynaecologie.
2005 Opleiding Verloskunde, Turnhout (B)
2005-2008 werkzaam ziekenhuis Harderwijk
2008 opleiding basis echoscopiste
2012 opleiding SEO-echoscopiste

Dat ik 'de zorg' in wilde, was al duidelijk vanaf mijn jeugd. Wat precies, dat bleef nog lang vaag, maar uiteindelijk besloot ik de HBO-V te gaan doen. Deze brede opleiding leerde mij veel. Mijn afstudeerstage liep ik op een verloskunde-afdeling en toen wist ik zeker: dit wil ik. Ik ging als verpleegkundige aan de slag en volgde de specialistische vervolgopleiding voor Obstetrie en Gynaecologie. Al tijdens die opleiding kwam ik er achter dat ik meer wilde: ik wilde zelf die bevallingen begeleiden in plaats van er naast staan! Na lang nadenken besloot ik de opleiding tot verloskundige in België te gaan volgen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen moment spijt van gehad.
Het begeleiden van aanstaande ouders tijdens een van de meest bijzondere momenten in hun leven is het mooiste dat er is. Ook als het spannend wordt, is het zaak het hoofd er bij te houden en de rust te bewaren, zodat elke ouder zo goed mogelijk op hun bevalling terug kan kijken. Met het hele team staan we voor deze taak.
Met veel plezier werk ik sinds eind 2013 in het Slingeland Ziekenhuis. Eerst alleen op de verloskamers maar sinds oktober 2014 ook als echoscopiste en op de zwangerenpoli. De prenatale screenings-echo’s maak ik niet, maar alle overige echo’s wel. Een afwisselende baan!